Vastuullisesti hyvää -podcast
Vastuullisesti hyvää on podcast vastuullisista valinnoista ja teoista. Podcastin 1. ja 2. kauden juontajat Antti Isokangas ja William von der Pahlen paneutuvat vastuullisuuden monimuotoisuuteen – ja usein myös monimutkaisuuteen – asiantuntijavieraiden kanssa. Tervetuloa viihtymään ja löytämään ahaa-elämyksiä!
Vastuullisesti hyvää -podcastin jaksot
K2J5: Millainen on vastuullinen tulevaisuus?
Miten ihmiset saadaan sitoutumaan yhteiseen työhön ilmaston eteen? Entä tuleeko terveysvalintoja ohjata verotuksella? Tulevaisuudennäkymistä puhutaan kauden viimeisessä jaksossa, jossa Orklan viestintäjohtaja Nina Olin haastattelee kahta näkijää, William von der Pahlenia ja Tommi Tervasta. Jääkö Vastuullisesti hyvää -kaudesta käteen keskustelun jälkeen ahdistus vai toiveikkuus?
K2J4: Mitä yksilön terveydellä on tekemistä vastuullisuuden kanssa?
Terveellisen elämän tukeminen nostaa päätään vastuullisuuskeskustelussa. Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen pohtii neljännessä jaksossa ruokavalioita sekä ravintoaineiden saantia. Ovatko tulevaisuuden ravintolisät jokaiselle erikseen räätälöityjä ja voiko terveyttään mitata liikaa? Leena Putkonen on julkaissut suositut kirjat Superhyvää keholle, Superhyvää suolistolle ja Ruokamysteerit. Kuva: Otavamedia / Mirva Kakko
K2J3: Syövätkö kaikki pian planetaarisen ruokavalion mukaan?
Mikä on planetaarinen ruokavalio ja miksi siitä puhutaan? Vastuullisesti hyvää -podcastin kolmannessa jaksossa THL:n johtava asiantuntija Heli Kuusipalo keskustelee William von der Pahlenin kanssa ruokavalion roolista ilmastokysymyksistä. Jaksossa mietitään myös muun muassa, miten ihmiset saataisiin tarkastelemaan omia syömistottumuksia.
K2J2: Miten vastuullisempi vaatekaappi rakennetaan?
Mitä vaateteollisuus on tehnyt kestävän muodin eteen? Ja mistä käyttäjä voi tietää, onko vaate oikeasti tuotettu vastuullisesti? Vastuullisen muodin asiantuntija, vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy kertoo Vastuullisesti hyvää -podcastin toisessa jaksossa, mitä vaateteollisuudessa on jo tehty kestävyyden eteen ja mitä kaikkea vielä pitää saada aikaan.
K2J1: Onko ilmastotoiveikkuuteen mitään syytä?
Onko ilmastoahdistuksesta tietä toiveikkuuteen? Minkä pitää muuttua, jotta tulevaisuus voi näyttää valoisalta – ja kenen vastuulla muutos on? Kirjailija Risto Isomäki ja Orklan viestintäjohtaja Nina Olin keskustelevat William von der Pahlenin kanssa ilmastotoiveikkuudesta kauden ensimmäisessä jaksossa.
K1J4: Onko kasvipohjaisuus oikotie onneen?
Onko kasvipohjaisuus oikotie onneen? Entä miten kuluttajalle kannattaisi kertoa tuotteiden ilmastovaikutuksesta? Antti Isokankaan vieraina ovat kauden viimeisessä jaksossa Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen sekä Orkla Alternative Proteins -yksikön toimitusjohtaja Elin Tveito Lidman.
K1J3: Onko muovittomuus mahdottomuus?
Onko muovittomuus mahdottomuus? Pelastuisiko maailma, jos muovia ei käytettäisi? Antti Isokangas keskustelee muovin maailmasta Suomen Uusiomuovin kehitysjohtaja Peter Rasmussenin, Orkla Suomen teknisen pakkaussuunnittelija Arja Laitisen sekä Orkla Healthin tutkimus- ja innovaatiopäällikkö Yvonne Mainuschin kanssa.
K1J2: Voidaanko ruokahävikki hävittää?
Mikä on elintarviketeollisuuden ja päivittäistavarakaupan vastuu ruokahävikin vähentämisessä? Voidaanko ruokahävikki hävittää? Antti Isokankaan vieraina ovat Relexin perustaja ja CMO Johanna Småros, Orkla Suomen toimitusketjun johtaja Patrik Lindholm sekä tehtaanjohtaja Christer Söderström.
K1J1: Onko vastuullista suklaata olemassakaan?
Orklan Vastuullisesti hyvää -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan rakastetusta mielihyvätuotteesta suklaasta ja sen tuotannossa käytetyistä raaka-aineista. Mutta onko vastuullista suklaata olemassakaan? Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokankaan kanssa keskustelemassa ovat Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti, Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen sekä Orkla Group Procurement -yksikön Category Manager Kristiina Lahe.